сряда, 14 януари 2015 г.

Възможностите на слоестата дървесина при дизайна и производството на мебели

Много употребявана в мебелното производство и строителството, слоестата дървесина има много разновидности, сред които най-разпространен е шперплатът. Слепена от отделни фурнирни листове, слоестата дървесина е материал с добри качества за работа като устойчивост на огъване и на натоварване.
Затова такъв материал е подходящ за производство на мебели с огънати елементи, дори без снаждане.

Пример за ефективно използване на свойствата на слоестата дървесина е столът Pipo на базираната в Гватемала компания Piegatto. Дизайнерът Елехандро Естрада е създал ефектна "безкрайна" визия, като основна цел е било ефикасното използване на материал без излишен остатък. Повърхностната обработка е с покритие на водна основа, мат полиуретан.





















Източник снимки: Contemporist


За производството  на качествени мебели от слоеста дървесина, разбира се, е необходимо добро технологично оборудване. Важно е съобразяването с желаното ниво на качество на крайния продукт, както и желаната производителност. За експертни консултации при избор и покупка на подходящите машини за конкретно производство, доверете се на професионализма на РИМ Инженеринг. За контакти: www.rimeng.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар