понеделник, 16 май 2016 г.

РИМ Инженеринг на ТехноМебел 2016

От 19-ти до 23-ти април 2016 РИМ Инженеринг традиционно взе участие в специализираното изложение за дървообработващи технологии и производство на мебели ТехноМебел. Именно по повод 15 годишнината на изложбата, управителят на РИМ Инженеринг инж. Васил Паунов си тръгна с награда за участие във всичките 15 издания на Техномебел от неговото създаване.
















Извън официалната част, РИМ Инженеринг се представи на запазеното си място в зала 3 като официалният дилър на SCM Group за България. Акцентът тази година беше поставен на кантиращите технологии, с демонстрация на живо на две интересни и нови решения за българския пазар в областта на кантирането.

Olimpic K230 EVO
Този модел в сегмента на най-компактните кантиращи машини е единственото предложение в своята категория на пазара, включващо пълно оборудване с агрегати за финишна обработка, в това число заобляне на ръбовете на канта. Така тази малка кантираща машина осигурява професионална обработка и високо качество на най-малките производители.
















Olimpic K800
Гъвкава електронно програмируема кантираща машина, с която на практика няма ограничения в кантирането. Моделът предлага богати възможности за персонална конфигурация на машината според потребностите на конкретното производство. Високо производителна благодарение на скоростта от 12 до 18 м./мин., включително при извършване на кръгово фрезоване, тази машина осигурява много бърза смяна между различните видове кантове, в това число швартни до 12 мм. Контролираните оси на агрегатите гарантират перфектен финиш върху различни повърхности - плочи с различна плътност и плочи със защитен филм.

















Технологии за залепване на канта 3 в 1
Вече всички модели кантиращи машини на SCM Group, стартирайки от компактния модел Olimpic K230, могат да работят с три вида технологии за залепване на канта. Това е възможно благодарение на опцията за инсталиране на AirFusion - агрегат за залепване на канта с горещ компресиран въздух, в комбинация с традиционните методи за залепване със стопяемо лепило (EVA) и с полиуретаново лепило (PU). Всичко това в рамките на една и съща машина от който и да е модел, което на практика прави достъпни възможностите на големите технологични решения в кантирането и за собствениците на по-компактни машини.

















За повече информация относно възможностите в кантирането и всичко за производството на мебели: www.rimeng.bg  

Снимки: РИМ Инженеринг

Няма коментари:

Публикуване на коментар