четвъртък, 26 април 2012 г.

Pinifarina Cambiano - автомобилен и интериорен дизайн ръка за ръка или новият живот на дървото

Cambiano е новият модел концептуален електромобил в лимитирана производствена серия на култовото студио Pinifarina. Несъмнено впечатляващо събитие в тазгодишния календар на автомобилостроенето.

Pinifarina Cambiano е плод на сътрудничество между няколко водещи компании, лидери в различни сфери от италианската индустрия. Pinifarina обединяват усилия с мебелното студио Riva 1920, които предлагат специална серия мебели произведени от рециклирана дървесина, давайки нов живот на старите дървени стълбове от Венецианските канали. Именно от тази дървесина е изработен пода на концептуалния автомобил. Този уникален проект става възможен благодарение на дървообработващите технологични решения на SCM Group.

Проектът се превърна и във водещ акцент на най-значимото в света изложение за мебелен и интериорен дизайн Salone del Mobile, в Милано от 17-ти до 22-ри април 2012. Там беше показан впечатляващ макет на автомобила в реален размер, изработен от Riva 1920 с технология на SCM Group.












Умалено копие на автомобила, скулптирано директно във Венецианска греда беше показано и на щанда на SCM Group по време на изложението за дървообработващи технологии TECHNODOMUS в Римини, от 19-ти до 24-ти април.














Няма коментари:

Публикуване на коментар